Evenemententerrein Stadshart en camperplaatsen

Binnenkort staat de gemeenteraad voor de vraag: „op welk terrein in het Stadshart brengen we welk evenement onder?”. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor een voorstel gedaan.

In de aanloop hier naartoe probeert de ChristenUnie een goed beeld te vormen. Daarom heb ik een aantal schriftelijke vragen gesteld. De antwoorden nemen we mee naar de beeldvormende sessie. Deze voor iedereen toegankelijke sessie vindt plaats in het gemeentehuis op 31 maart om 19:00 uur.

In het voorstel is ook iets te vinden over camperplaatsen. Hiervoor is aandacht in het coalitieakkoord op initiatief van de ChristenUnie. Wij zien graag dat campers in het Stadshart kunnen verblijven. Het ligt in de lijn der verwachting dat camperplaatsen nieuwe bezoekers voor het Stadshart zullen opleveren. Daarmee willen wij de ondernemers graag van dienst zijn.

Het voorstel van het college en de agenda van morgenavond zijn hier te vinden.

De schriftelijke vragen en antwoorden staan hieronder:

1.      Hoe vaak verwacht men dat de markt op de Agorahof verplaatst moet worden, als dat de evenementenlocatie van het Stadshart wordt?

Antwoord college van Burgemeester en wethouder

Het gebruik van de Agorahof wordt beperkt door de voorgenomen ontwikkeling van een bioscoop waardoor de overblijvende ruimte te beperkt is voor evenementen.

Het incidenteel verplaatsen van de markt vereist een zorgvuldige afweging van belangen en een vervangend terrein met stroomvoorzieningen.

Een dergelijk terrein is nu niet beschikbaar.

2.      Wat bedragen de kosten om de Agorahof geschikt te maken voor het houden van grote evenementen?

Antwoord college van Burgemeester en wethouder

Op de Agorahof is nu nog plaats voor de kleinere evenementen zoals de Koningskermis. Hiervoor zijn geen aanpassingen nodig. De locatie is ook nu te klein voor de grotere evenementen.

3.      Welke evenementen, die in de lijn der verwachting liggen, kunnen op het Stadhuisplein plaatsvinden? En welke niet?

Antwoord college van Burgemeester en wethouder

Op het Stadhuisplein is na de herinrichting plaats voor de kleinere evenementen zoals een biologische markt, een boekenmarkt en een start van een avondvierdaagse.

Geen plaats is voor evenementen waarbij diverse installaties moeten worden aangevoerd en geplaatst.

4.      Is locatie Balkon Noord in te richten als permanente evenementenlocatie? Zo ja, wat is er noodzakelijk om deze locatie in te richten als permanente evenementenlocatie?

Antwoord college van Burgemeester en wethouder

De kwaliteit van de beoogde inrichting is voldoende robuust voor instandhouding op de lange termijn. De locatie is niet groot genoeg voor bijvoorbeeld de zomerkermis en Dance Tour.

5.      Is het mogelijk de toekomstplannen voor station Balkon Noord te verwisselen met de Meent? Zo ja, wat zijn dan de (financiële) consequenties?

Antwoord college van Burgemeester en wethouder

De bestemming kantoren heeft niet geleid tot deze ontwikkeling direct in de omgeving bij het station. De locatie De Meent zal voor dit doel nog minder aantrekkelijk zijn gezien de afstand tot het station en voldoende aanbod van kantoren in de directe omgeving. 

6.      Wordt er door het college nog verder gezocht naar een camperplaatslocatie in het Stadshart waar mensen in hun camper kunnen overnachten?

Antwoord college van Burgemeester en wethouder

De intentie is dat campers het centrum kunnen aandoen. Niet om daar lang te verblijven maar wel om daar te winkelen. Zij mogen ook overnachten op de locatie Station Balkon Noord maar zullen dan gebruik moeten maken van de voorzieningen in de camper.

Met deze voorziening wordt voldaan aan het beoogde doel. Naar andere locaties wordt dan ook niet gezocht.

Plaats een reactie