ChristenUnie steunt Stadshart-initiatief

Afgelopen dinsdag is er door het CDA en GroenLinks een voorstel gedaan over het Stadshart. De ChristenUnie steunt dit voorstel van harte. Daarvoor zijn er drie belangrijke redenen. De eerste reden is de „samengedachte” die er in doorklinkt. In het voorstel staan de culturele instellingen, de bewonersvereniging, de ondernemersvereniging van het Stadshart en de gemeentelijke politiek centraal, waardoor alle betrokkenen verenigd zijn.

Zij zullen gezamenlijk zoeken naar een duidelijke identiteit voor het Stadshart. Deze identiteit kan als leidraad gaan dienen bij besluitvorming over ons centrum. Door dit nieuwe voorstel zullen we straks beter kunnen bepalen of een nieuw evenement thuis hoort in het Stadshart of aan de kust.

Ten slotte is het belangrijk om vanuit een positieve invalshoek als politiek een duidelijk signaal te geven aan alles wat betrokken is bij het Stadshart. Een positief klimaat in het Stadshart draagt bij in het aantrekken van nieuwe investeerders. Denk hierbij aan het plan van het college om een bioscoop te plaatsen op de Agorahof. In de ogen van de ChristenUnie dient dit nieuwe voorstel duidelijk als zo’n signaal.

Dit alles bracht ons er toe om hier afgelopen dinsdag met het voorstel in te stemmen. (Mijn inbreng over dit plan tijdens gemeenteraadsbijeenkomst is hier terug te zien. Klik hiervoor op het driehoekje naast punt 8 van de agenda „initiatiefvoorstel Stadshart”. Ga nu naar minuut 162.)

Plaats een reactie