Zorgen om de Agora

De gemeenteraad buigt zich momenteel over een aantal plannen van het Stadshart. In het kort komen die plannen op het volgende neer. De fietsenrekken bij de Promesse worden verplaatst en in plaats daarvan wordt die plek vergroend. Dat wil zeggen, het planten van bomen, struiken en gras. Het parkeerterrein bij de Albert Heijn wordt verbeterd. De Parkwijk, het stuk groen tussen de Arcus en de Albert Heijn wordt bebouwd. Tot slot zijn er ambitieuze plannen bij de Agora. Laat ik daar eens op inzoomen.

Het gedeelte tussen de Agora en het station worden bebouwd. Tegenover het restaurant van de Agora wordt plaats gemaakt voor een bioscoop. De wethouder is momenteel met twee partijen in gesprek, die mogelijk willen investeren in een bioscoop. Hiervan denk ik top doen, al zal de woningbouw qua ontwerp wel een impuls moeten zijn voor het Stadshart.

Het plein bij de Agora wordt vergroend en opgeknapt. Hierbij heb ik nog wel zorgen. Kan hier straks nog fatsoenlijk een evenement gehouden worden? In het verleden heeft het evenement Kerst met de Zandtovenaar daar plaats gevonden. Daarnaast is het de bedoeling dat rondom het plein meer horeca komt. Als deze ondernemers het idee hebben om een keer een podium neer te zetten met muziek. Kan dat dan op het plein? En hoe zorgen we ervoor om de overlast voor (toekomstig) omwonenden zoveel mogelijk te beperken?

Tussen het Agoradek en de Agora staat ook woningbouw in de planning. Hierbij vind k het belangrijk dat de Agora goed zichtbaar blijft en ook als prominent gebouw aanwezig blijft in de omgeving. De woningbouw zal qua ontwerp ondersteunend moeten zijn aan de Agora. Plat gezegd, naast een mooi gebouw, geen saai woonblok waarvan er tien in een dozijn bestaan.

De zorgen die ik heb, zijn al naar voren gebracht. Momenteel werkt de ChristenUnie samen met andere partijen aan voorstellen om de hierboven staande zorgpunten weg te nemen. Op 13 maart dv. wordt er in de laatste gemeenteraadsvergadering voor de verkiezingen besloten over deze plannen.

#DenkAanHenk #GR2018

Plaats een reactie